Oeganda

Het Kibale Student Support Programma is een kleinschalig sponsorproject dat zich inzet voor onderwijs voor Oegandese jongeren uit arme families. De meeste van deze kinderen hebben beide ouders verloren. We vertellen u meer over het project, onze doelstellingen en bestuurlijke zaken. 


Gebroken gezinnen
De meeste van de KSSP-leerlingen komen uit gebroken gezinnen, ze zijn wees of half-wees en als de vader overlijdt, valt ook meestal de kostwinner weg. Ze wonen in de gehuchtjes Kanyawara en Kasiisi in de buurt van het Kibale Nationale Park in West-Oeganda. Ze worden opgevangen door hun familie of gaan naar een internaat. Er is vaak geen geld om de schoolopleiding van deze (half-)weeskinderen te betalen.

KSSP doet daarom een beroep op sponsoren en sympathisanten om geld te doneren. Met dit geld financiert KSSP de schoolopleiding in Secondary School (te vergelijken met onze onderbouw van het voortgezet onderwijs), Senior Secondary School (bovenbouw VO) en het beroepsonderwijs. De meeste leerlingen ronden dit traject met succes af en vergroten zo hun kans op zelfredzaamheid en het vinden van werk. Zo verliep het bijvoorbeeld ook met de sponsoring van Akugizibwe Irene, die nu werk heeft als kleuterleidster.

driemaal-akugizibwe
KSSP-leerlinge Akugizibe Irene op de basisschool in 2005, in het voortgezet onderwijs en in 2012 geslaagd voor de beroepsopleiding kleuterleidster. Ze is in dit beroep ook werkzaam.

In de periode 1988-2012 sponsorde KSSP ook leerlingen in het basisonderwijs. Het accent is geleidelijk aan verschoven naar het voortgezet en beroepsonderwijs. Daar is de vraag naar financiƫle ondersteuning het grootst.

Over ons

kssp2logoHet Kibale Student Support Programme (KSSP) is een kleinschalig onderwijs-project ten behoeve van kansarme kinderen (wezen en halfwezen uit arme families) in Oeganda.