De lerarenkamer

lerarenkamer1

Zo ziet de gemiddelde lerarenkamer er uit (foto linksboven). Op het schoolbord wordt de aanwezigheid van leerlingen bijgehouden. Het loopt tegen het einde van het derde trimester.

De presentielijst (foto rechtsboven) geeft weer dat er al veel kinderen naar huis zijn. Klas P7 heeft het Primary School Leavers Exam (PLE) gedaan. Dit is een soort eindexamen voor de basisschool. De leerlingen wachten thuis op het resultaat.

De foto linksonder toont de pauze in de lerarenkamer van Kitumba Middelbare School.

In de lerarenkamer van de Kiko Basisschool (foto rechtsonder) hangen posters met informatie voor leerkrachten en bezoekers.
Kiko Basisschool is in 1971 opgericht. Het is een zogenaamde gouvernement aided school. Dat wilde zeggen dat de Oegandese regering de school financierde. Alle gouvernement aided schools deden mee aan het UPE-programme (Universal Primary Education = Basisonderwijs voor iedereen). Op deze scholen hoefde geen schoolgeld te worden betaald. Nu is het basisonderwijs voor iedereen gratis.

lerarenkamer2

Over ons

kssp2logoHet Kibale Student Support Programme (KSSP) is een kleinschalig onderwijs-project ten behoeve van kansarme kinderen (wezen en halfwezen uit arme families) in Oeganda.