De leermiddelen

leermiddelen1Leermiddelen zijn er soms nog mondjesmaat. Maar daar hebben de scholen een handige en creatieve oplossing voor gevonden, de schoolmuren! Van de doorsnede van de huid (linksboven), tot skeletten (midden boven) en de doorsnee van een kies (rechtsboven).

Maar ook wijze boodschappen! De leerlingen krijgen voorlichting over aids. Kinderen, vooral meisjes van arme ouders, worden gewaarschuwd geen geld of cadeautjes in ruil voor seks te accepteren (linksonder). Of gewoon een wijze raad (rechtsonder).
leermiddelen2

leermiddelen3
Maar het kan ook vrolijker, zoals deze muurschildering van Kanyawara Basisschool (hiernaast), met onder andere een chimpansee en een olifant (ekikuya en enjojo in de lokale taal) hiernaast). Beide diersoorten komen in het Kibale-bos voor. De muurschildering is gemaakt door Amerikaanse vrijwilligers.leermiddelen4Voorlichtingsposters

De scholen maken ook gebruik van posters. Deze poster waarschuwt de leerlingen: 'Zeg nee tegen seks op jonge leeftijd'. Net als de teksten van de muurschilderingen waarschuwen ze voor de gevaren van aids en geslachtsziektes.
Posters worden ook gebruikt voor bijvoorbeeld een natuurles:

leermiddelen5
Over ons

kssp2logoHet Kibale Student Support Programme (KSSP) is een kleinschalig onderwijs-project ten behoeve van kansarme kinderen (wezen en halfwezen uit arme families) in Oeganda.