Gastlessen en presentaties

Wilt u dat uw leerlingen meer te weten komen over onderwijs in Oeganda? Welke activiteiten leerlingen daar ondernemen om hun milieu te beschermen en hoe hun dagelijks schoolleven eruit ziet?

Draagt u onderwijs een goed hart toe en overweegt uw organisatie een donatie? Zoekt u daarvoor een kleinschalig betrouwbaar doel?

We komen graag bij uw school of organisatie op bezoek om te vertellen over de doelstellingen van het project, het schoolleven van Oegandese leerlingen en de resultaten. We vragen een vergoeding voor de reiskosten.

appelhofIn 2010 kwamen we op bezoek bij basisschool de Appelhof in Druten. De leerlingen organiseerden een kerstmarkt op school. Ze kozen KSSP als hun goede doel. De inkomsten, € 685,-, kwamen ten goede van Kajumba Jackline, een leerling op de Kanyawara Basisschool in Oeganda. Wij gaven een presentatie aan de leerlingen. Kajumba Jackline zit anno 2016 in de vierde klas van het voortgezet onderwijs.

De lezingen en schoolpresentaties worden verzorgd door Marij Steenbeek die van 1986 tot en met 1999 in samenwerking met de lokale bevolking in Oeganda diverse milieu-educatieprojecten heeft opgezet en gecoördineerd. Ze is tevens mede-initiatiefneemster van het Kibale Student Support Programme. Vanuit deze praktijk vertelt ze over het leven en streven van schoolkinderen, het onderwijzend personeel en de uitvoering van milieueducatieve schoolprogramma's.

opbezoekMarij Steenbeek -in het midden- gaat regelmatig op werkbezoek naar Oeganda om de voortgang van het project met de Oegandese supervisors van KSSP door te spreken. Tijdens deze bezoeken is ook het weerzien met de vele oude bekenden een feest. In maart 2014 ging haar nicht Marijne mee (rechtsachter op de foto).Eregalerij met onze geslaagde Kibale-leerlingen in Oeganda

Over ons

kssp2logoHet Kibale Student Support Programme (KSSP) is een kleinschalig onderwijs-project ten behoeve van kansarme kinderen (wezen en halfwezen uit arme families) in Oeganda. 

Anbi

anbi